أهلا وسهلا بكم في منتدى شباب بطاش نتمنى لكم اجمل الاوقات برفقتنا وان ينال موقعنا اعجابكم ... طه حسين










 
الرئيسيةالرئيسية  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  قائمة الاعضاءقائمة الاعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
-------
إضغط علي شارك اصدقائك اوشارك اصدقائك لمشاركة اصدقائك!

شاطر| .
موضوعات منتدى شباب بطاش

بريانى - قطايف مشكلة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
كاتب الموضوعرسالة

مراقبة عامة
المعلومات العامة - منتدى شباب بطاش
عدد المساهمات : 2893
نقاط : 4978
تاريخ التسجيل : 08/01/2012
العمر : 61

مُساهمةموضوع: بريانى - قطايف مشكلة    الجمعة أغسطس 22, 2014 10:02 pm

بريانى - قطايف مشكلة
 بريانى
2 كوب ارز بسمتى مسلوق
1/2 كيلو لحمة كباب حلة بتلو مسلوقة
بصل محمر
زبدة
زيت
ملح وفلفل
كمون وكزبرة وقرفة وكركم
زبيب
حبهان وقرنفل ولورا بودرة
بصل جوليان
ثوم مفروم
جنزبيل مفروم
طماطم جوليان
صلصة
زبادي
كزبرة خضرا مفرومة
زعفران بودرة
بطاطس مكعبات محمرة
قطايف مشكله
كريم باتسيير:
250 مل لبن
بيضة
50 جرام سكر
ملعقة صغيرة فانيليا
30 جرام نشا
طريقة التحضير
بريانى
قومى بتشويح الزبدة مع الزيت ثم اللحمة و الثوم و الجنزبيل مع ملح وفلفل
ضعى باقى التوابل و الزعفران و يقلبوا جيدا
ضعى الزبادى ثم الصلصة و الكزبرة ثم الطماطم
ضعى البطاطس
فى حلة اخرى ضعى البصل من تحت ثم ضعى خليط اللحم بالبطاطس و الزبيب و الارز طبقات و يرفع على النار لمدة 20 دقيقة ثميقدم بالهنا

للقطايف
3 كيلو عجينة قطايف
زيت للقلي
شربات
سكر
مياه
شرائح برتقال
قشطة بلدي
فسدق مفروم
عسل ابيض
قهوة سريعة الذوبان
كاكاو خام
بندق مجروش ناعم
جوز هند
شيكولاته قابلة للدهن
فانيليا
صنوبر
لوز
بشر برتقال
للكريم باتيسيير
قومى بتسخين اللبن
اخفقى الفانيليا مع السكر و الفانيليا حتى يصبح فاحا
ضيفى النشا و الستمرى فى الخلط ثم ضعى الكاكاو و يقلب
ضيفى اللبن تدريجيا ثم يعاد مرة اخرى الى باقى كمية اللبن مع القهوة و البرتقال
و يقلب حتى يصبح القوام سميك قليلا ثم تدخل الثلاجة حتى تبرد تماما
للقطايف : ضعى القطايف النية مع قشطة و تزين بالفستق و بشر البرتقال
جزء يشكل قمع و يحمر و يحشى بالشيكولاته القابلة للدهن و يزين بالبندق

جزء بعد التحمير يسقى بالشربات و يزين ببشر البرتقال

جزء يحمر مفتوح و يخلط بالسكر و القرفة و يزين بالمكسرات و جوز الهند

جزء يحمر و يحشى بالكريمة باتسيير و تزين ببششر البرتقال






اضف الى جوجل+



توقيع: ماما هنا

 
                  
منتديات محمد جلال التعليمية



عندك أى سؤال عايز تسأله ليا؟
من هنا فى صفحتى وعلى الرحب والسعه

الصفحة الخاصه بـ : العضو / ماما هنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.mohamedgalal.org/
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: بطاش والحياة الإجتماعية :: بطاش ..الإنوثًه و الجـ م ـآل-

Google